Iveta Černošková

Bakalářská práce

Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku

Polyphenol Content in Beer and its Colloidal Stability Depending on the Amount of Stabilizer Concentration
Anotace:
Tato práce pojednává o skupině látek obsažených v pivu, které pocházejí z velké části z chmele, ale také ze sladu. Tyto látky se nazývají polyfenoly. Mají velmi příznivé účinky na organismus, protože mají povahu antioxidantů, které zbavují tělo volných radikálů a tím snižují riziko vzniku různých onemocnění. Těchto polyfenolů ale bývá ve sladu a v chmelu takové množství, které při dlouhodobém skladování …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with a specific group of beer substances, which mostly originate from the hops and from the malt raw materials too. The name of these substances is poly-phenols. Polyphenols have a favorable influence on the human body, because of their anti-oxidant character. They are able to dicreace the amount of free radicals in organism. However, the natural total amout of polyphenols …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Černošková, Iveta. Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin