Glukosinoláty v rostlinných produktech – Vendula ŠVEJDÍKOVÁ
Vendula ŠVEJDÍKOVÁ
Bakalářská práce
Glukosinoláty v rostlinných produktech
Glucosinolates in plant products
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na glukosinoláty v rostlinných produktech, jejich popis, strukturu, chemické reakce a produkty jejich hydrolýzy a zdravotní účinky těchto látek. V další části jsou uvedeny zdroje glukosinolátů v brukvovité zelenině (zelí, brokolice, hoř-čice, řepka, ředkev, růžičková kapusta, křen).Abstract:
The bachelor thesis is focused on glucosinolates in vegetable products, their description, structure, chemical reactions and products of their hydrolysis and health benefits of these substances. Also the sources of glucosinolates in cruciferous vegetables (cabbage, broccoli, mustard, rape, radish, sprouts, horseradish) are described.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22784
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠVEJDÍKOVÁ, Vendula. Glukosinoláty v rostlinných produktech. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin