Vendula ŠVEJDÍKOVÁ

Bakalářská práce

Glukosinoláty v rostlinných produktech

Glucosinolates in plant products
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na glukosinoláty v rostlinných produktech, jejich popis, strukturu, chemické reakce a produkty jejich hydrolýzy a zdravotní účinky těchto látek. V další části jsou uvedeny zdroje glukosinolátů v brukvovité zelenině (zelí, brokolice, hoř-čice, řepka, ředkev, růžičková kapusta, křen).
Abstract:
The bachelor thesis is focused on glucosinolates in vegetable products, their description, structure, chemical reactions and products of their hydrolysis and health benefits of these substances. Also the sources of glucosinolates in cruciferous vegetables (cabbage, broccoli, mustard, rape, radish, sprouts, horseradish) are described.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22784

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
  • Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ŠVEJDÍKOVÁ, Vendula. Glukosinoláty v rostlinných produktech. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma