Sledování obsahu biologicky významných látek ve víně během zpracování – Adéla Janoušková
Adéla Janoušková
Bachelor's thesis
Sledování obsahu biologicky významných látek ve víně během zpracování
Monitoring the content of biologically important substances in wine during processing
Anotácia:
Réva vinná patří do čeledi révovité a je rozšířenou plodinou po celém světě. Její plody slouží jako surovina pro výrobu oblíbeného alkoholického nápoje – vína. Tématem této bakalářské práce je sledování obsahu biologicky významných látek ve víně během zpracování. V literární rešerši je popsána botanická a morfologická charakteristika révy vinné včetně taxonomického zařazení, struktury plodu ovoce …viacAbstract:
The vine belongs to the vine family and is a widespread crop throughout the world. Fruits of the vine serve as a raw material for the production of a popular alcoholic drink – wine. The topic of this bachelor thesis is Monitoring the content of biologically important substances in wine during processing. The litery research describes the botanical and morphological characteristics of vines, including …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2022
- Vedúci: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
- Oponent: Martin Hádlík, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agrobiology / Molecular biology and biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Fenolické sloučeniny dostupné z biomasy
Jana Dvořáková -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Studium flavonoidů u bílých vín
David Mráz -
Stanovení flavonoidů ve víně metodou HPLC
Bára Vinklárková -
Studium polyfenolického profilu vín s přídavkem částí révy vinné
Jiří Gregorovič -
Wine Marketing
Maralmaa Anand