Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno) – Milan Bartoš
Milan Bartoš
Bachelor's thesis
Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Methods of Low Alcohol Beverages Production (Beer, Wine)
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat formou literární rešerše možné způsoby snížení obsahu ethanolu v nápojích (pivo, víno). V předložené bakalářské práci jsou bližším způsobem popsány tepelné a membránové procesy. Z tepelných procesů je pozornost věnována vakuové destilaci a tenkovrstvému odpařování. U membránových procesů je popsána reverzní osmóza, dialýza, pertrakce a pervaporace. Pozornost je …viacAbstract:
The aim of this bachelor thesis was focused on preparation of the literature review describing possible ways to reduce the ethanol content in beverages (beer, wine). Thermal and membrane processes are presented in more details. Vacuum distillation and thin film evaporation are described as the most common thermal processes. Reverse osmosis, dialysis, pervaporation and pertraction are discussed as the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zverejniť od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. RNDr. Vlastimil Kubáň, DrSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bartoš, Milan. Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno). Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Management obsahu alkoholu ve vinici
Michaela Čermáková -
El cuento de José María Sánchez Silva Marcelino Pan y Vino en el contexto del nacional catolicismo
Leona Brunclíková -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Tomáš BERAN -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Eliška SAJDLOVÁ -
Dohoda o vině a trestu, prohlášení viny a trestní příkaz
Šimon VÍCHA -
Dohoda o vině a trestu a prohlášení viny
Veronika KOLDINSKÁ -
Projekt reklamní kampaně výrobkové řady UNO VINO firmy TESCOMA s. r. o.
Hana DOČKÁLKOVÁ -
Víno a jeho role v české kulinářské kultuře
Kateřina Tollingerová