Enogastronomie - vstup vína do gastronomických technologií a řízení – Tereza KŘIVOVÁ
Tereza KŘIVOVÁ
Bachelor's thesis
Enogastronomie - vstup vína do gastronomických technologií a řízení
Enogastronomy - the Entry of Wine into Gastronomic Technologies and Facilities
Anotácia:
Cílem práce je seznámení s charakteristikou odrůd vín pěstovaných ve Slovácké podoblas-ti, metodikou senzorického hodnocení vín a analytické metody hodnocení základních pa-rametrů tj. stanovení obsahu kyselin, zbytkového cukru a oxidu siřičitého. Další výstupem této práce je enogastronomie v praxi, tj. doporučení vybraných odrůd vín Slovácké podob-lasti s podávanými pokrmy charakteristickými pro oblast …viacAbstract:
Main purpose of bachelor thesis is explanation of variety vine, which grow in Slovacky region, methods of sensory rating vine and analytic methods of rating based parameters. It means determination of content of acids, residual sugar and sulphurous oxide. Next chapter this thesis is enogastronomy in use. It includes recommendation of selected variety vine of Slovacky region with served meals, which …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2013
Zverejniť od: 16. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavla Burešová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘIVOVÁ, Tereza. \textit{Enogastronomie - vstup vína do gastronomických technologií a řízení} Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/orcky9/. [cit. 2024-03-29].
Jak správně citovat práci
KŘIVOVÁ, Tereza. Enogastronomie - vstup vína do gastronomických technologií a řízení. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Analytické metody pro hodnocení esenciálních olejů
Jana Hudečková -
Metody hodnocení interakce nanočástic
Kateřina Prouzová -
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša -
Metody hmotnostní spektrometrie pro hodnocení vlivu chemické expozice na lidský metabolismus
Petra Stuchlík Fišerová -
Hodnocení dopadů domácnosti z rodinného domu na životní prostředí pomocí metody LCA
Lukáš Smrčka -
Senzorické hodnocení vybraných druhů ovocných vín
Jiří PRÁŠEK -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Degustační tabulky pro senzorické hodnocení vína.
Antonina Zaluzhna