Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa – Bc. Monika MUŽÍKOVÁ
Bc. Monika MUŽÍKOVÁ
Diplomová práce
Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa
Use of meal from Jerusalem artichoke tubers in production of products from minced meat
Anotace:
Topinambur hlíznatý je minoritní hlíznatá okopanina, která ve svých hlízách obsahuje glukofruktan inulin, ceněný pro jeho pozitivní vliv na lidský organismus. Cílem práce bylo vyhodnotit uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě mělněných masných výrobků. Praktická část práce byla rozdělena do dvou částí. V první části se laboratorně stanovily rozdíly vaznosti polohrubé pšeničné mouky a topinamburové …víceAbstract:
Jerusalem artichoke is a root vegetable containing glucofructan inulin in its tubers that is valued for its positive effect on the human organism. The aim of thesis was to evaluate use of meal made from Jerusalem artichoke tubers in production of products from minced meat. The experiment was divided into two parts. In the first part, the differences in water-holding capacity of semi-rough wheat flour …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MUŽÍKOVÁ, Monika. \textit{Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/oryfii/.
Jak správně citovat práci
MUŽÍKOVÁ, Monika. Uplatnění mouky z hlíz topinamburu ve výrobě výrobků z mletého masa. Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti snížení obsahu sodíku v solicích směsích pro masné výrobky
Jakub Martinek -
Použití fosfátů v masné výrobě
Marika Tesařová -
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Hodnocení vybraných biologických, produkčních a zpracovatelských vlastností topinamburu
Jan ZIKMUNDA -
Analýza sacharidů v tělních tekutinách
Kateřina Steidlová
Název
Vložil
Vloženo
Práva