Věra CHALUPOVÁ
Bachelor's thesis
Bioaktivní látky kořenové zeleniny
Bioactive substances rooty vegetables
Abstract:
Tato práce se zabývá bioaktivními látkami v kořenové zelenině. Je zaměřena na charakteris-tiku jednotlivých druhů kořenové zeleniny a na konkrétní funkce bioaktivních látek. Před-kládá podrobný přehled vitaminů, minerálních látek, chuťových, vonných a barevných látek, které jsou v kořenové zelenině obsaženy.Abstract:
This work deals with bioactive substances in the rooty vegetables. It focuses on the charac-teristics of component type of rooty vegetables and the precise functions of bioactive sub-stances. This study covers the list of vitamins, minerals, gustatory, aromatic and color of substances which are contained in the rooty vegetables.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2009
Accessible from:: 27. 5. 2009
Identifier:
12825
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
CHALUPOVÁ, Věra. Bioaktivní látky kořenové zeleniny. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Dovoz, vývoz a spotřeba zeleniny v ČR a perspektiva tuzemské produkce zelenin v měnícím se klimatu.
Adéla Kališová -
Biologická dostupnost kovů pro kořenovou zeleninu
Jana Hrachovinová -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková -
Analýza spotřeby a druhového zastoupení zeleniny jako zdroje alimentárních antioxidantů v systému školního stravování.
David TOMÁŠEK -
Výživa plodové zeleniny makroprvky
Kseniia Kasatonova -
Význam kořenové zeleniny ve výživě člověka
Jan Guznar -
Využití zeleniny ve výživě se zaměřením na školní jídelny
Kryštof ILLE -
Významné obsahové látky u vybraného druhu zeleniny
Zdenka Jacková