Helena Pištínková

Bakalářská práce

Vliv mykotoxinů na kvalitu ostropestřce mariánského

Influence of Mycotoxins on Quality Milk Thistle
Anotace:
Tato práce je zaměřena na studium ostropestřce mariánského [Silybum marianum (L.) Gaertn.], konkrétně na obsah a vliv mykotoxinů. Pokus byl prováděn ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském. V jednotlivých kapitolách jsem se zaměřila na obecný popis ostropestřce mariánského, na charakteristiku jednotlivých mykotoxinů - aflatoxin, ochratoxin A, patulin. Dále se v této práci zabývám produkcí, vývozem …více
Abstract:
This thesis is focused on the study of Milk Thistle [Silybum marianum (L.) Gaertn.], Focused on the content and effect of mycotoxins. The experiment was carried out at the Research Institute of Brewing and Malting. In the individual chapters I focused on the general description of the milk thistle, the characteristics of the individual mycotoxins - aflatoxin, ochratoxin A, patulin. This work focuses …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Oponent: Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta