Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie – Eva RINGLOVÁ
Eva RINGLOVÁ
Bakalářská práce
Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie
Inhibitory Effect of Oils on Selected Bacteria
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá tematikou tuků a olejů. V teoretické části se nejprve rozebírá jejich struktura a složení, přičemž jsou zde celkově zařazeny do skupiny lipidů podle různých stanovisek. V návaznosti na tyto informace jsou v této práci zmiňovány i možné zdroje tuků a jejich význam pro lidskou společnost. Podrobněji je zde popisován olej olivový, lněný a konopný z důvodu jejich použití …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with themes of fats and oils. At first in the theoretical part are fat and oils analyse of their structure and composition, which are generally classified into groups according to various lipids opinions. Following the information in this work are mentioned as the possible source of fats and their importance for human society. More details are here about oil olive, flax and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zveřejnit od: 24. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RINGLOVÁ, Eva. Inhibiční působení olejů na vybrané bakterie. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Práce na příbuzné téma
-
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Inhibiční a baktericidní účinky nanočástic kovů syntetizovaných pomocí rostlinných extraktů
Josef Cikhart -
Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
Aneta Ševčíková