Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor – Markéta Strankmüllerová
Markéta Strankmüllerová
Bakalářská práce
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Effect of water stress on the content of phenolic compounds and antioxidant capacity in potato tubers
Anotace:
Brambory jsou po pšenici, rýži a kukuřici čtvrtou nejdůležitější pěstovanou plodinou ve světě, co se týče lidské výživy. Jsou dobře stravitelné, mají nízký potenciál alergenů a je tak možné je zahrnout do jídelníčku v převážné většině diet.Z chemického hlediska jsou bramborové hlízy bohatým zdrojem sacharidů (kde 60 – 80 % tvoří škrob) a tedy i energie, dále obsahují bílkoviny, které se řadí mezi jedny …víceAbstract:
Potatoes are the fourth world´s most important food crop after wheat, rice and corn in terms of human nutrition. Potatoes are easy to digest. They have a low potential of allergens; therefore, it is possible to include them into the majority of diets. Potato tubers are, from a chemical perspective, a rich source of carbohydrates (it contains 60 – 80 % of starch) as well as energy. They also include …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STRANKMÜLLEROVÁ, Markéta. \textit{Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/ou6hjr/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Kyselina chlorogenová a její deriváty v kávových bobech
Markéta Kašparová -
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Veronika Vodová -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
Efekt aplikace stimulačních látek při vodním stresu u brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří Krucký -
Vliv vodního stresu na vodní režim lilku bramboru
Lucie Jindrová
Název
Vložil
Vloženo
Práva