Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii – Bc. Pavel PLOCHÝ
Bc. Pavel PLOCHÝ
Master's thesis
Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii
The Practical Application of Unconventional Food Combinations in Gastronomy.
Abstract:
Food pairing je metoda založená na principu kombinování různých druhů potravin, které mají stejné hlavní aromatické složky, zjištěné na základě senzorické nebo chemické analýzy. Tím se nám nabízí možnost nových kombinací potravin, které jsou založeny na vlastnostech různých potravinářských výrobků a jejich přítomných chuťových složek. Výsledkem jsou nové kombinace, které vedou občas k překvapivým a …moreAbstract:
Food pairing is the method based on the principle of combining different types of foods that have the same principal aromatic components, determined by sensory or chemical ana-lysis. This offers us the possibility of new combinations of foods that are based on the pro-perties of various food products and their present flavor components. The result is new combinations, which sometimes lead to surprising …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2012
Accessible from:: 21. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PLOCHÝ, Pavel. Praktické využití netradičních kombinací potravin v gastronomii. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv kombinace ovčího a kravského mléka na vlastnosti jogurtů
Tomáš Zbranek -
Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích
Adriana Markovická -
Enkapsulace silic a jejich využití v obalech při skladování rychle se kazících potravin
Kateřina Novotná -
Konzervace potravin pomocí fyzikálních metod
Gabriela Tomášková -
Aromatické látky v potravinách
Monika Mareková -
Změny senzorické jakosti potravin ošetřených mikrovlnným zářením v průběhu jejich skladování
Jolana Trojáčková -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Moderní trendy používání čokolády v gastronomii, degustace čokolády
Veronika Svejkovská