Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie – Bc. Adéla Kroupová
Bc. Adéla Kroupová
Master's thesis
Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie
Environmental and local-economic aspects of a fast - food restaurant of a classic restaurant in the Brno region: a case study
Abstract:
Práce se zaměřila na srovnání rychloobslužné restaurace McDonald´s v Brně a běžné restaurace na Brněnsku z hlediska environmentálních a lokálně-ekonomických souvislostí. Srovnala v obou provozech původ vybraných surovin pro přípravu pokrmů a zjišťovala, jací existují potencionální dodavatelé těchto surovin jednak v regionu a jednak na území České republiky. Dále se zaměřila na míru recyklace odpadů …moreAbstract:
The thesis deals with the comparison of a self-service restaurant McDonald’s in Brno and an ordinary restaurant in the Brno-region from the point of view of environmental and locally economic relationships. In both plants, it compared the origins of chosen materials for the preparation of foods and it was finding out what potential suppliers of the materials exist both in the region and in the Czech …moreKeywords
Globalizace ekonomická lokalizace nadnárodní korporace franšízink mcdonaldizace restaurace rychlého občerstvení restaurace lokální producenti environmentální dimenze zaměstnanost. Globalisation economic localisation multinational corporations franchising mcdonaldization fast – food restaurant local producents environmental dimension employment.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/sylcf/
Thesis defence
- Date of defence: 18. 6. 2013
- Supervisor: RNDr. Naděžda Johanisová, Ph.D.
- Reader: Mgr. Jan Labohý
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KROUPOVÁ, Adéla. \textit{Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie}. Online. Master's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Social Studies. 2013. Available from: https://theses.cz/id/our1o3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesMaster programme / field:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Theses on a related topic
-
Organizační struktura restaurace McDonalds
Drabik Drabik -
Návrh marketingové kampaně pro restaurace rychlého občerstvení
Jiří Bujnoch -
Podnikatelský záměr založení restaurace rychlého občerstvení
Michal Kubíček -
Podnikatelský záměr - otevření restaurace rychlého občerstvení
Radovan Šifra -
Podnikatelský záměr – otevření restaurace rychlého občerstvení
Michael Koranda -
Hospodaření restaurace rychlého občerstvení
Martin Hoffmann -
Personální řízení v síti restaurací rychlého občerstvení
Jan Kamiš -
Podnikatelský plán na založení restaurace rychlého občerstvení a kavárny
Jan BARTONÍK