Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie – Bc. Adéla Kroupová
Bc. Adéla Kroupová
Master's thesis
Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie
Environmental and local-economic aspects of a fast - food restaurant of a classic restaurant in the Brno region: a case study
Anotácia:
Práce se zaměřila na srovnání rychloobslužné restaurace McDonald´s v Brně a běžné restaurace na Brněnsku z hlediska environmentálních a lokálně-ekonomických souvislostí. Srovnala v obou provozech původ vybraných surovin pro přípravu pokrmů a zjišťovala, jací existují potencionální dodavatelé těchto surovin jednak v regionu a jednak na území České republiky. Dále se zaměřila na míru recyklace odpadů …viacAbstract:
The thesis deals with the comparison of a self-service restaurant McDonald’s in Brno and an ordinary restaurant in the Brno-region from the point of view of environmental and locally economic relationships. In both plants, it compared the origins of chosen materials for the preparation of foods and it was finding out what potential suppliers of the materials exist both in the region and in the Czech …viacKľúčové slová
Globalizace ekonomická lokalizace nadnárodní korporace franšízink mcdonaldizace restaurace rychlého občerstvení restaurace lokální producenti environmentální dimenze zaměstnanost. Globalisation economic localisation multinational corporations franchising mcdonaldization fast – food restaurant local producents environmental dimension employment.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/sylcf/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2013
- Vedúci: RNDr. Naděžda Johanisová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Jan Labohý
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KROUPOVÁ, Adéla. \textit{Environmentální a lokálně - ekonomické aspekty rychlého občerstvení a běžné restaurace na Brněnsku: případová studie}. Online. Diplomová práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Social Studies. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/our1o3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studiíMasaryk University
Faculty of Social StudiesMaster programme / odbor:
Environmental Humanities / Environmental Studies
Práce na příbuzné téma
-
Organizační struktura restaurace McDonalds
Drabik Drabik -
Návrh marketingové kampaně pro restaurace rychlého občerstvení
Jiří Bujnoch -
Podnikatelský záměr založení restaurace rychlého občerstvení
Michal Kubíček -
Podnikatelský záměr - otevření restaurace rychlého občerstvení
Radovan Šifra -
Podnikatelský záměr – otevření restaurace rychlého občerstvení
Michael Koranda -
Hospodaření restaurace rychlého občerstvení
Martin Hoffmann -
Personální řízení v síti restaurací rychlého občerstvení
Jan Kamiš -
Podnikatelský plán na založení restaurace rychlého občerstvení a kavárny
Jan BARTONÍK