Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus – Monika Zikánová
Monika Zikánová
Bachelor's thesis
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Artificial sweeteners in food and their effect on organism
Anotácia:
Syntetická sladidla byla vyvinuta s cílem snížit příjem cukru a s ním spojené onemocnění, jako je obezita, diabetes mellitus, zubní kaz či kardiovaskulární onemocnění. V této práci jsou hodnocena pozitiva a negativa spojována s použitím syntetických sladidel. Tato práce byla koncipována formou literární rešerše a jejím cílem bylo vyhodnotit možná zdravotní rizika vzniklá po konzumaci syntetických sladidel …viacAbstract:
Artificial sweeteners have been developed with the goal to reduce sugar intake and related diseases such as obesity, diabetes mellitus, dental caries, or cardiovascular disease. In this thesis, the positives and negatives associated with the use of artificial sweeteners are evaluated. This thesis was conceived in the form of a literature search, and it aimed to evaluate the possible health risks …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Luboš Paznocht, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZIKÁNOVÁ, Monika. \textit{Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/ous891/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Umělá sladidla v potravinách
Kristýna Žvátorová -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová
Názov
Vložil
Vložené
Práva