Tereza Kaplová
Bachelor's thesis
Kořeninová paprika
Chilli pepper
Abstract:
V bakalářské práci je stručně popsána charakteristika kořeninové papriky, její mor- fologické vlastnosti zahrnující popis listu, lodyhy, květu, plodu i celého keře. Dále jsou uvedeny biologické vlastnosti chilli a její obsahové látky, včetně kapsaicinu. Vysvětlena je i Scovilleho stupnice pálivosti. V práci také najdeme podrobně popsanou technologii pěstování kořeninové papriky, kde je zahrnuto předpěstování …moreAbstract:
The work briefly described the characteristics of spice paprika, a plague-ical proper- ties including a description of leaves, stems, flowers, fruits and whole bushes. Listed below are the biological characteristics of chili and its content substances, including capsaicin. The Scoville scale of hotness is also explained. The thesis detailed describing technology of growing culinary peppers, which includes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Stanovování obsahových látek v plodech vybraných odrůd hrušní
Barbora Kučerová -
Možnosti využití plodů odrůd Hippophae rhamnoides pro zpracování
Tereza Sobotková -
Špenát setý-zhodnocení odrůdového sortimentu a možnosti využití v zahradnické produkci
Lenka Ondráčková -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Využití vybraných odrůd rodu Begonia L. jako jedlých květů
Markéta Teichmanová -
Energy use of vineyard waste biomass - Potential for the Republic of Moldova
Tomáš Vacek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights