Tereza Kaplová
Bakalářská práce
Kořeninová paprika
Chilli pepper
Anotace:
V bakalářské práci je stručně popsána charakteristika kořeninové papriky, její mor- fologické vlastnosti zahrnující popis listu, lodyhy, květu, plodu i celého keře. Dále jsou uvedeny biologické vlastnosti chilli a její obsahové látky, včetně kapsaicinu. Vysvětlena je i Scovilleho stupnice pálivosti. V práci také najdeme podrobně popsanou technologii pěstování kořeninové papriky, kde je zahrnuto předpěstování …víceAbstract:
The work briefly described the characteristics of spice paprika, a plague-ical proper- ties including a description of leaves, stems, flowers, fruits and whole bushes. Listed below are the biological characteristics of chili and its content substances, including capsaicin. The Scoville scale of hotness is also explained. The thesis detailed describing technology of growing culinary peppers, which includes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Stanovování obsahových látek v plodech vybraných odrůd hrušní
Barbora Kučerová -
Možnosti využití plodů odrůd Hippophae rhamnoides pro zpracování
Tereza Sobotková -
Špenát setý-zhodnocení odrůdového sortimentu a možnosti využití v zahradnické produkci
Lenka Ondráčková -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Využití vybraných odrůd rodu Begonia L. jako jedlých květů
Markéta Teichmanová -
Energy use of vineyard waste biomass - Potential for the Republic of Moldova
Tomáš Vacek
Název
Vložil
Vloženo
Práva