Bc. Kateřina Nedbalová

Master's thesis

Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of homogenization pressure on functional properties of processed cheese sauces
Abstract:
Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část se zabývala charakteristikou tavených sýrových omáček, principem vysokotlaké homogenizace a možnosti jejího vlivu na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových omáček, na které byl aplikován homogenizační tlak a závěrem …more
Abstract:
The thesis focused on the effect of different homogenization pressures on the functional properties of processed cheese sauces. The theoretical part deals with the characteristics of processed cheese sauces, the principle of high-pressure homogenization and the possibility of its influence on the functional properties of these sauces. In the practical part, model samples of processed cheese sauces …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2023

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Nedbalová, Kateřina. Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe