Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Kateřina Nedbalová
Bc. Kateřina Nedbalová
Master's thesis
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
The impact of homogenization pressure on functional properties of processed cheese sauces
Abstract:
Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část se zabývala charakteristikou tavených sýrových omáček, principem vysokotlaké homogenizace a možnosti jejího vlivu na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových omáček, na které byl aplikován homogenizační tlak a závěrem …moreAbstract:
The thesis focused on the effect of different homogenization pressures on the functional properties of processed cheese sauces. The theoretical part deals with the characteristics of processed cheese sauces, the principle of high-pressure homogenization and the possibility of its influence on the functional properties of these sauces. In the practical part, model samples of processed cheese sauces …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEDBALOVÁ, Kateřina. \textit{Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/ovz6us/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Nedbalová, Kateřina. Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů.
Lucie Cmajdálková