Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů – Eliška Koublová
Eliška Koublová
Bachelor's thesis
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů
The effect of microwave radiation on microbial quality of dried food
Abstract:
Suché plody a ořechy jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Z nutričního hlediska jsou velmi bohaté na zdraví prospěšné látky. Mohou být konzumovány v běžném nebo ve stopovém množství (které se dostává do potravin během zpracování), a je tedy velmi důležité dbát na jejich mikrobiální nezávadnost. Cílem práce bylo posoudit efekt mikrovlnného záření na suché plody z hlediska mikrobiálního znečištění …moreAbstract:
Dry fruits and nuts have become an integral part of our diet and contain large amounts of health beneficial elements. They can be consumed either directly or in trace amounts (that gets into the food during processing) and therefore it is very important to ensure their microbiological safety. The aim of the thesis was to evaluate the effect of microwave radiation on the dry fruits in terms of microbial …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Reader: Barbora Šlapáková, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOUBLOVÁ, Eliška. \textit{Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/ow4fed/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
Markéta Nováková -
Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů
Eliška Dlouhá -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
Markéta Nováková -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights