Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů – Eliška Koublová
Eliška Koublová
Bakalářská práce
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů
The effect of microwave radiation on microbial quality of dried food
Anotace:
Suché plody a ořechy jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Z nutričního hlediska jsou velmi bohaté na zdraví prospěšné látky. Mohou být konzumovány v běžném nebo ve stopovém množství (které se dostává do potravin během zpracování), a je tedy velmi důležité dbát na jejich mikrobiální nezávadnost. Cílem práce bylo posoudit efekt mikrovlnného záření na suché plody z hlediska mikrobiálního znečištění …víceAbstract:
Dry fruits and nuts have become an integral part of our diet and contain large amounts of health beneficial elements. They can be consumed either directly or in trace amounts (that gets into the food during processing) and therefore it is very important to ensure their microbiological safety. The aim of the thesis was to evaluate the effect of microwave radiation on the dry fruits in terms of microbial …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Oponent: Barbora Šlapáková, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOUBLOVÁ, Eliška. \textit{Vliv mikrovlnného záření na mikrobiologickou kvalitu suchých plodů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/ow4fed/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
Markéta Nováková -
Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů
Eliška Dlouhá -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
Markéta Nováková -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
Markéta Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva