Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis – Bc. Petra Válková
Bc. Petra Válková
Master's thesis
Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis
The Possibilities of Whey Fermentation using \kur{Kluyveromyces lactis}
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na syrovátku a její fermentaci pomocí pěti kmenů kvasinek Kluyveromyces lactis. Náplní práce byla stručná charakteristika syrovátky (složení a zpracování), alkoholové fermentace a kvasinek, které byly využívány v této práci. Poslední kapitola teoretické části byla zaměřena na biotechnologické zpracování syrovátky. Praktická část byla věnována fermentaci syrovátky o dvou …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on whey and its fermentation using five strains of Kluyveromyces lactis yeast. The content of the work was a brief description of whey (composition and processing), alcohol fermentation and yeast used in this work. The last part of the theoretical part was focused on the biotechnological processing of whey. The practical part was devoted to the fermentation of whey with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Válková, Petra. Možnosti fermentace syrovátky pomocí kvasinek Kluyveromyces lactis. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology