Ing. Martina Fröhdeová

Disertační práce

Studium změn chemického složení a kvality kravského mleziva v závislosti na čase, věku plemenice a způsobu výživy v době stání na sucho

Study of the changes in chemical composition and quality of cow colostrum depending on time, age of the breed and method of feeding during dry period
Anotace:
Předložená disertační práce je zaměřena na posouzení vlivu přídavku kvasinkové kultury a selenu na kvasinkové kultuře v krmné dietě, na kvalitu mleziva a parametry krevního séra. Obsah imunoglobulinů G a hustoty mleziva, jako hlavní parametry kvality mleziva, byly vyhodnoceny u prvotelek a krav na druhé a vyšší laktaci a vzájemně porovnány. Současně byly sledovány také parametry krevního séra, jako …více
Abstract:
The dissertation is focused on assessing the influence of yeast culture and selenium addition on yeast culture in feed diet, on colostrum quality and blood serum parameters. The content of immunoglobulins G and the density of colostrum, as the main parameters of the quality of the colostrum, were evaluated in the first born cows and other cows on the second and higher lactation and compared with each …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 12. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Obecná zootechnika

Práce na příbuzné téma