Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny – Petr MRÁZ
Petr MRÁZ
Bachelor's thesis
Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny
Small-scale production of mead and their fortifications on functional foods
Abstract:
Tato práce se zabývá všeobecně medovinou, od její bohaté historie, přes rozdělení a klasifikaci medovin, legislativu a legislativní normy týkající se výroby a prodeje tohoto sladkého nápoje, složení a vlastní výrobu medoviny, až po ošetřování a čištění prostor a náčiní, hodnocení při degustaci a způsoby podávání medoviny. Experimentální část se poté věnuje různým způsobům fortifikace (obohacení) o …moreAbstract:
This work deals about Mead, its rich history, distribution, classification and tasting. Next deal with legislation and legislative standards relating to the manufacture and sale of this sweet drinks, composition and production of Mead. The experimental part is then dedicated to the different ways these fortifications (enrichment) by plant antioxidants and other biologically active substances. This …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRÁZ, Petr. \textit{Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ox9aoz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MRÁZ, Petr. Malotechnologie výroby medovin a jejich fortifikace na funkční potraviny. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Sustainable Systems in Agricultural Land
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující kvalitu medoviny
Karolína Vlčková -
Výroba a charakterizace medoviny vyráběné různými technologickými postupy
David Kilian -
Precizace technologie Hřebečské medoviny
Veronika Bakrlíková -
Flavonoidy jako nutriceutika
Iva Janková -
Využití funkčních potravin v terapii nádorových onemocnění
Kateřina Vašíčková -
Modulace imunitního systému člověka výživou
Amálie Urbišová -
Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění
Nikola Baráková -
Vliv přídavku vybraných olejů na depozici mastných kyselin ve tkáních pokusných živočichů
Pavla Vymazalová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights