Bc. Patrik Toman

Master's thesis

NUTRIČNÍ HODNOTA PEPŘE ČERNÉHO A BÍLÉHO

Nutritional Value of Black Pepper and White Pepper
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na nutriční hodnotu pepře černého a bílého. První část je věnována definicím a požadavkům pepře černého a bílého dle potravinářské legislativy a historií pepře. Druhá část se zabývá nutriční hodnotou a chemickým složením pepře, zejména dle obsahu alkaloidů, éterických olejů a fenolických látek. Třetí část popisuje botanický popis, pěstování, sklizeň, technologické zpracování …more
Abstract:
Thesis is bent to nutritive appreciate pepper black and white. Forepart is devoted definitions and needs pepper black and white according to food legislature and story pepper. Second part of the deal with nutritive dember effect and chemical constitution pepper, especially according to content alkaloids, essential oil and phenolic materials. Third part describes botanical description, prosecution, …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2016
Accessible from:: 11. 4. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Toman, Patrik. NUTRIČNÍ HODNOTA PEPŘE ČERNÉHO A BÍLÉHO. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.4.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 11. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.