Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR – Bc. Eliška Humplová
Bc. Eliška Humplová
Diplomová práce
Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR
Verification of the possibility of determining the digestibility of crude protein and starch by NIR method
Anotace:
Produkce jatečné drůbeže se v České republice každým rokem dynamicky rozvíjí. Drůbež se vykrmuje poměrně krátkou dobu, proto se v jejím mase ukládá méně škodlivých látek než u ostatních druhů hospodářských zvířat. Drůbeží maso má optimální dietetické vlastnosti, je vhodné pro rychlou úpravu a patří k nejlevnějším druhům masa. Drůbeží maso je skvělým zdrojem bílkovin a obsahuje málo tuku. Také obsahuje …víceAbstract:
The production of poultry for slaughter is growing dynamically every year in the Czech Republic. Poultry are fattened for a relatively short time, so less harmful substances are stored there than in other meats. Poultry meat has optimal dietary properties and is suitable for quick cooking and is one of the cheapest types of meat. Poultry meat is a great source of protein and contains little fat. It …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HUMPLOVÁ, Eliška. \textit{Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/oz2ap8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Stravitelnost aminokyselin u kuřat chovaných na maso
Marian Foltyn -
Stravitelnost fosforu u brojlerových kuřat
Lucie Kupčíková -
In vitro stravitelnost škrobu pšenice ve vztahu k trávení drůbeže
Viktorie Špičková -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Jana Bártíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva