Anežka Raichová

Bachelor's thesis

Kvalita mléka a zdraví mléčné žlázy dojnic ve vybraném chovu

The quality of milk and health of dairy cows´ mammary gland in selected herd
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo vypracovat detailní přehled literatury se zaměřením na faktory ovlivňující kvalitu mléka a zdraví mléčné žlázy dojnic. Cílem praktické části práce bylo analyzovat podmínky chovu, úroveň zastoupení jednotlivých složek mléka, množství somatických buněk, četnost výskytu mastitid a jejich původců v zemědělském podniku AGRO ŽLUNICE, a. s. . Pro sledování byla použita data …viac
Anotácia:
oresponduje se zvýšeným nádojem a naopak snížený počet dojených krav s nádojem sníženým. V porovnání složek mléka stáda dojnic AGRO ŽLUNICE, a. s. s výsledky z kontroly užitkovosti, se hodnoty liší v řádech desetin a setin procenta. Lze tedy říci, že dojnice ARGO ŽLUNICE, a. s. dosahují srovnatelných výsledků jako zbytek populace. Přesto bylo doporučeno, zaměřit se na kvalitnější složení krmné dávky …viac
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to elaborate a detailed overview of the literature with a focus on factors affecting milk quality and dairy cow health. The aim of the practical part of the thesis is to analyse conditions of breeding, the level of representation of the individual components of the milk, the quantity of somatic cells, the frequency of occurrence of mastitis and its agent on the farm …viac
Abstract:
mparable results as the rest of the population. Nevertheless, it was recommended to focus on better composition and, where appropriate, to take measures to reduce the heat stress of the animals in the warm season of the year.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
  • Oponent: Matúš Gašparík, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Theses ozb6m4 ozb6m4/2
20. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
20. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.