Eliška Špačková

Bakalářská práce

Význam mléka a mléčných výrobků v lidské výživě

The Importance of Milk and Dairy Products in Human Nutrition
Anotace:
Tématem bakalářské práce je význam mléka a mléčných výrobků v lidské výživě. Mléko je z výživového hlediska hodnotnou a vyváženou složkou potravy. Je zdrojem plnohodnotných bílkovin, energie v podobě mléčného tuku, lipofilních vitamínů A a D, vitamínů skupiny B, dobře využitelným zdrojem vápníku a dalších minerálních látek. Nejčastěji se setkáváme s mlékem kravským, kozí a ovčí mléko jsou oblíbenými …více
Abstract:
The topic of this thesis is the importance of milk and diary products in human nutrition. From a nutritional point of view, milk and diary products are the source of whole proteins and energy in the form of milk fat. Milk contains fat-soluble vitamins A and D, as well as B vitamins and it is a valuable source of calcium and other minerals. We mostly encounter cow´s milk, but goat's milk and sheep's …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Eva Samková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin