Význam mléka a mléčných výrobků v lidské výživě – Eliška Špačková
Eliška Špačková
Bakalářská práce
Význam mléka a mléčných výrobků v lidské výživě
The Importance of Milk and Dairy Products in Human Nutrition
Anotace:
Tématem bakalářské práce je význam mléka a mléčných výrobků v lidské výživě. Mléko je z výživového hlediska hodnotnou a vyváženou složkou potravy. Je zdrojem plnohodnotných bílkovin, energie v podobě mléčného tuku, lipofilních vitamínů A a D, vitamínů skupiny B, dobře využitelným zdrojem vápníku a dalších minerálních látek. Nejčastěji se setkáváme s mlékem kravským, kozí a ovčí mléko jsou oblíbenými …víceAbstract:
The topic of this thesis is the importance of milk and diary products in human nutrition. From a nutritional point of view, milk and diary products are the source of whole proteins and energy in the form of milk fat. Milk contains fat-soluble vitamins A and D, as well as B vitamins and it is a valuable source of calcium and other minerals. We mostly encounter cow´s milk, but goat's milk and sheep's …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Eva Samková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of life cycle and nutrient content of Jamaican field crickets (Gryllus assimilis) reared on the dried rapeseed protein
Daniela Slavíková -
Nutritional and bioactive components of fresh sprouts of selected crop species
Agnes Aba Abakah -
Influence of drying on final content of capsaicinoids in selected varieties of chili peppers
Cesar Orlando Fonseca Cruz -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Průzkum trhu fermentovaných výrobků z kozího mléka
Anna Chodorová -
Vliv enzymové modifikace složek mléka na jakost fermentovaných mléčných výrobků
Veronika Stetsenko -
Inovace fermentovaného výrobku z kozího mléka
Simona Prachařová