Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje – Tereza Mošová
Tereza Mošová
Bakalářská práce
Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje
Hereditary and non-hereditary factors influencing the quality of soybean oil
Anotace:
Sója (Glycine max) je v současnosti celosvětově významnou plodinou. Produkty ze sóji nachází uplatnění v celé řadě oborů. Díky svým vysokým nutričním hodnotám, zejména vysokému obsahu rostlinných bílkovin a mastných kyselin, má sója obrovský potenciál zejména v kontextu narůstajícího zájmu o zdravější a udržitelnější potraviny. Proto se pěstování a šlechtění sóji věnuje celá řada odborníků a vědeckých …víceAbstract:
Soybean (Glycine max) is currently a globally significant crop. Products derived from soy find application in various industries. Due to its high nutritional value, especially its high content of plant proteins and fatty acids, soy has tremendous potential, particularly in the context of increasing interest in healthier and more sustainable foods. As a result, soy cultivation and breeding receive attention …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Vladimíra Sedláková, Ph.D.
- Oponent: Martina Melounová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MOŠOVÁ, Tereza. \textit{Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/p0eepd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Genesis of Heavy Oil and Production Challenges in the Kurdistan Region of Iraq
Mohammed IHSAN ABDULAZEEZ -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez
Název
Vložil
Vloženo
Práva