Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje – Tereza Mošová
Tereza Mošová
Bachelor's thesis
Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje
Hereditary and non-hereditary factors influencing the quality of soybean oil
Abstract:
Sója (Glycine max) je v současnosti celosvětově významnou plodinou. Produkty ze sóji nachází uplatnění v celé řadě oborů. Díky svým vysokým nutričním hodnotám, zejména vysokému obsahu rostlinných bílkovin a mastných kyselin, má sója obrovský potenciál zejména v kontextu narůstajícího zájmu o zdravější a udržitelnější potraviny. Proto se pěstování a šlechtění sóji věnuje celá řada odborníků a vědeckých …moreAbstract:
Soybean (Glycine max) is currently a globally significant crop. Products derived from soy find application in various industries. Due to its high nutritional value, especially its high content of plant proteins and fatty acids, soy has tremendous potential, particularly in the context of increasing interest in healthier and more sustainable foods. As a result, soy cultivation and breeding receive attention …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 29. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Vladimíra Sedláková, Ph.D.
- Reader: Martina Melounová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MOŠOVÁ, Tereza. \textit{Dědičné a nedědičné faktory ovlivňující kvalitu sójového oleje}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/p0eepd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Genesis of Heavy Oil and Production Challenges in the Kurdistan Region of Iraq
Mohammed IHSAN ABDULAZEEZ -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights