Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu. – Zdeňka FOLTÝNOVÁ
Zdeňka FOLTÝNOVÁ
Bakalářská práce
Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.
Mycotoxins in Food and Determination of Cyclopiazonic Acid Production in Cheeses with White Surface Mould.
Anotace:
Cílem bakalářské práce je kvalitativní stanovení kyseliny cyklopiazonové v sýrech s plísní na povrchu. Stanovení bude provedeno bezprostředně po zakoupení a na konci doby trvanlivosti vzorků. Ke stanovení využiji tenkovrstvé kapalinové chromatografie.Abstract:
The aim of my bachelor thesis is to carry out qualitative determination of cyclopiazonic acid in cheeses with white surface mould. The determinativ will done immediately after the purchase of the cheeses and at the end of their best before dates by thin-layer liquid chromatography.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FOLTÝNOVÁ, Zdeňka. \textit{Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/p0qj1d/.
Jak správně citovat práci
FOLTÝNOVÁ, Zdeňka. Mykotoxiny v potravinách a stanovení produkce kyseliny cyklopiazonové v sýrech s bílou plísní na povrchu.. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin - specializace Technologie mléka a mléčných výrobků
Práce na příbuzné téma
-
Elementární analýza sýrů s bílou plísní na povrchu
Alžbeta Pavlechová -
Metabolická aktivita mezofilních zákysů při výrobě sýrů s bílou plísní
Jana Štěpničková -
Vliv parametrů sýřeniny na vybrané ekonomické ukazatele výroby
Žaneta Pavlíčková -
Výnosové a kvalitativní parametry brambor s barevnou dužninou v podmínkách ekologického zemědělství
Eva Sasková