Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy – Bc. Marek Hloch
Bc. Marek Hloch
Diplomová práce
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Inhibitory effect of natural substances of plant origin on technologically important microorganisms.
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku mikroorganismů, jenž tvoří mikrobiotu mléka, včetně patogenních mikroorganismů a možné přírodní látky, které inhibují nežádoucí mikrobiotu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána mikrobiologie syrového mléka a kontaminující mikrobiota. Dále je v práci rozebírána problematika mikrobiologie tepelně ošetřeného …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on microorganisms, which form microbiota of milk, including pathogenic microorganisms and possible natural substances which inhibit undesirable microbiota. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes microbiology of raw milk and contaminating microbiota. Furthermore, the work deals with the microbiology of heat-treated milk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy jako původci alimentárních onemocnění
Marek Hloch -
Epidemiologie výskytu alimentárních nákaz v České republice
Petra REJZKOVÁ -
Interakce mezi patogeny kolonizujícími plíce pacientů s cystickou fibrózou
Vendula Kučová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Klíště obecné a jím přenášené patogeny ve středoevropském prostoru
Tereza Rašovská -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins