Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS – Iva Nedělková
Iva Nedělková
Master's thesis
Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS
Optimization of Microwave Digestion for Multi-elementary Analysis of Food Samples by o-TOF-ICP-MS
Abstract:
Práce byla zaměřena na optimalizaci základních parametrů mikrovlnného rozkladu a složení směsi rozkladných činidel pro vybrané typy potravinových vzorků s cílem dosažení maximální účinnosti rozkladu a omezení interference matrice z hlediska použití techniky o-TOF-ICP-MS.Abstract:
The thesis focused on the optimization of basic parameters of the microwave decomposition and the composition of a mixture of degradation reagents for selected types of food samples with the aim to reach maximal effectiveness of the decomposition process and to limit matrix interference using o-TOF-ICP-MS technique.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2009
- Supervisor: Ing. Lenka Husáková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEDĚLKOVÁ, Iva. \textit{Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/p2wate/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Nedělková, Iva. Optimalizace mikrovlnného rozkladu potravinových vzorků pro potřeby multielementární analýzy technikou o-TOF-ICP-MS. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Aplikace spektrálních a nespektrálních analytických metod pro sledování kvality kečupů
Barbora Havlíčková -
Možnosti využití techniky o-TOF-ICP-MS při prvkové analýze potravin
Eva Kroft -
Prvková analýza potravinových doplňků pomocí o-TOF ICP MS
Iveta Petrovická -
Problematika multiprvkové analýzy potravinových vzorků metodou hmotnostní spektrometrie s ionizací v indukčně vázaném plazmatu a průletovým analyzátorem s ortogonální akcelerací iontů
Lucie Pilařová