Ondřej Válek

Bakalářská práce

Srovnání reluktančního motoru

Reluctance Motor Comparison
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na princip, typy reluktančních motorů a konstrukční provedení reluktančních motoru. Dále je v bakalářské práci zmíněn způsob napájejí a řízení reluktančních motorů. V další části práce jsou porovnávány parametry synchronního reluktančního motoru s parametry asynchronního motoru. Práce přináší srovnání výhod a nevýhod těchto různých typů motor.
Abstract:
The bachelor thesis focuses on the principle, types of reluctance motors and design of reluctance motors. Furthermore, the method of power supply and control of reluctance motors is mentioned in the bachelor thesis. The next part of the article compares the parameters of a synchronous reluctance motor with those of an asynchronous motor. The paper presents a comparison of the advantages and disadvantages …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
  • Vedoucí: Libor Štěpanec
  • Oponent: Martin Kuchař

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava