Daniela Šindelářová
Bachelor's thesis
Aktivita pekařského kvasu
Activity of baker’s yeast
Abstract:
Bakalářská práce „Aktivita pekařského kvasu“ je zaměřená na faktory ovlivňující pekařský kvas. Je popsáno jeho složení a fungování z hlediska mikrobiologického a biochemického. V další části jsou uvedeny vlivy určující jeho kvalitu. Jsou rozděleny podle toho, zda se uplatňují až při samotném zrání, nebo jsou dány už předem vlastnostmi mouky. Zmíněny jsou i zdravotní benefity kvasových těst. V praktické …moreAbstract:
Bachelor thesis „Activity of baker’s yeast“ is focused on factors influencing the baker’s yeast. It describes its ingredients and functioning from microbiological and biochemical point of view. In the next part there are introduced the influences determining its quality. They are divided by use during ripening or they are given in advance by the properties of the flour. The benefits of yeast dough …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
Evolution of the sex determination pathway in the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella
Sander VISSER -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
The Quest for the Holy Grail - which composite flour is the best?
Anna Pavelková -
Immunohistochemical localization of neuropeptides in the central nervous system of the Mediterranean flour month, \kur{Ephestia kuehniella}
Silvie FEXOVÁ