Daniela Šindelářová

Bachelor's thesis

Aktivita pekařského kvasu

Activity of baker’s yeast
Abstract:
Bakalářská práce „Aktivita pekařského kvasu“ je zaměřená na faktory ovlivňující pekařský kvas. Je popsáno jeho složení a fungování z hlediska mikrobiologického a biochemického. V další části jsou uvedeny vlivy určující jeho kvalitu. Jsou rozděleny podle toho, zda se uplatňují až při samotném zrání, nebo jsou dány už předem vlastnostmi mouky. Zmíněny jsou i zdravotní benefity kvasových těst. V praktické …more
Abstract:
Bachelor thesis „Activity of baker’s yeast“ is focused on factors influencing the baker’s yeast. It describes its ingredients and functioning from microbiological and biochemical point of view. In the next part there are introduced the influences determining its quality. They are divided by use during ripening or they are given in advance by the properties of the flour. The benefits of yeast dough …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Reader: Jindřiška Kučerová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta