Daniela Šindelářová
Bachelor's thesis
Aktivita pekařského kvasu
Activity of baker’s yeast
Anotácia:
Bakalářská práce „Aktivita pekařského kvasu“ je zaměřená na faktory ovlivňující pekařský kvas. Je popsáno jeho složení a fungování z hlediska mikrobiologického a biochemického. V další části jsou uvedeny vlivy určující jeho kvalitu. Jsou rozděleny podle toho, zda se uplatňují až při samotném zrání, nebo jsou dány už předem vlastnostmi mouky. Zmíněny jsou i zdravotní benefity kvasových těst. V praktické …viacAbstract:
Bachelor thesis „Activity of baker’s yeast“ is focused on factors influencing the baker’s yeast. It describes its ingredients and functioning from microbiological and biochemical point of view. In the next part there are introduced the influences determining its quality. They are divided by use during ripening or they are given in advance by the properties of the flour. The benefits of yeast dough …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Assessment of some quality parameters of organic and conventional wheat flour
Barbora Fantová -
Evolution of the sex determination pathway in the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella
Sander VISSER -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI -
The effects of storage conditions on the quality of wheat flour during post-milling maturation
Johanka Barsová -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
The Quest for the Holy Grail - which composite flour is the best?
Anna Pavelková -
Immunohistochemical localization of neuropeptides in the central nervous system of the Mediterranean flour month, \kur{Ephestia kuehniella}
Silvie FEXOVÁ