Daniela Šindelářová

Bakalářská práce

Aktivita pekařského kvasu

Activity of baker’s yeast
Anotace:
Bakalářská práce „Aktivita pekařského kvasu“ je zaměřená na faktory ovlivňující pekařský kvas. Je popsáno jeho složení a fungování z hlediska mikrobiologického a biochemického. V další části jsou uvedeny vlivy určující jeho kvalitu. Jsou rozděleny podle toho, zda se uplatňují až při samotném zrání, nebo jsou dány už předem vlastnostmi mouky. Zmíněny jsou i zdravotní benefity kvasových těst. V praktické …více
Abstract:
Bachelor thesis „Activity of baker’s yeast“ is focused on factors influencing the baker’s yeast. It describes its ingredients and functioning from microbiological and biochemical point of view. In the next part there are introduced the influences determining its quality. They are divided by use during ripening or they are given in advance by the properties of the flour. The benefits of yeast dough …více
 

Klíčová slova

pH kvasinka bakterie mouka
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta