Bc. Tereza KREJČIŘÍKOVÁ

Bachelor's thesis

Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

Incidence of colicinogeny among Escherichia coli strains isolated from food
Abstract:
Koliciny jsou antimikrobní proteiny s baktericidním účinkem proti blízce příbuzným druhům či rodům. Práce předkládá informace o základních vlastnostech kolicinů, zabývá se klasifikací a možnostmi detekce kolicinogenie. Escherichia coli je běžně izolovaná z různých druhů potravin. Tato práce se zaměřila na drůbeží mikroflóru a možnosti izolace kmenů E. coli. Sbírka kmenů izolovaných z potravin byla …more
Abstract:
Colicins are antimicrobial proteins with bactericidal activity against closely relative species and genera. Thesis deals with basic characterisation, classification and detection of colicins. E. coli strains are commonly isolated from different types of food. This work is also focused on poultry microflora. Collection of E. coli strains isolated from food was tested for colicinogeny. Colicinogenic …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier: 7705

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2008
  • Supervisor: Mgr. Magda Doležalová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KREJČIŘÍKOVÁ, Tereza. Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic