Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin – Bc. Tereza KREJČIŘÍKOVÁ
Bc. Tereza KREJČIŘÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin
Incidence of colicinogeny among Escherichia coli strains isolated from food
Abstract:
Koliciny jsou antimikrobní proteiny s baktericidním účinkem proti blízce příbuzným druhům či rodům. Práce předkládá informace o základních vlastnostech kolicinů, zabývá se klasifikací a možnostmi detekce kolicinogenie. Escherichia coli je běžně izolovaná z různých druhů potravin. Tato práce se zaměřila na drůbeží mikroflóru a možnosti izolace kmenů E. coli. Sbírka kmenů izolovaných z potravin byla …moreAbstract:
Colicins are antimicrobial proteins with bactericidal activity against closely relative species and genera. Thesis deals with basic characterisation, classification and detection of colicins. E. coli strains are commonly isolated from different types of food. This work is also focused on poultry microflora. Collection of E. coli strains isolated from food was tested for colicinogeny. Colicinogenic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
7705
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2008
- Supervisor: Mgr. Magda Doležalová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KREJČIŘÍKOVÁ, Tereza. \textit{Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/p35zhi/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KREJČIŘÍKOVÁ, Tereza. Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies