Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur – Bc. Terezie Husarová
Bc. Terezie Husarová
Diplomová práce
Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur
Optimalization of fresh cheese with symbiotic cultures production
Anotace:
Teoretická část diplomové práce byla zaměřena na charakteristiku čerstvých sýrů a technologii výroby. Dále byly popsány jednotlivé druhy čerstvých sýrů z mléka a syrovátky. Nakonec je věnována pozornost mikrobiálním kulturám, které lze využít pro výrobu čerstvých sýrů. Cílem praktické části diplomové práce bylo optimalizovat proces výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotické - kefírové kultury. Dalším …víceAbstract:
The theoretical part of the thesis focused on the characterization of fresh cheeses and their production technology. Various types of fresh cheeses made from milk and whey were described. Finally, attention was given to microbial cultures that can be used for the production of fresh cheeses. The aim of the practical part of the thesis was to optimize the production process of fresh cheeses using a …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Husarová, Terezie. Optimalizace výroby čerstvých sýrů s využitím symbiotických kultur. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Využití kyselé syrovátky pro výrobu nápojů
Daniel Šíša