Marta Hermanová
Bachelor's thesis
Využití sóji v potravinách
Use of soy in foods
Abstract:
Tato bakalářská práce se věnuje tématu využití sóji v potravinách. Nejdříve je uvedena obecná charakteristika sóji a její pěstování ve světě a v České republice, se zmínkou o pěstování geneticky modifikované sóji. Další část práce je věnovaná složení sójových bobů z výživového hlediska, jsou zmíněny antinutriční látky a biologicky aktivní látky obsažené v sóji. Je popsán vliv konzumace sóji na zdraví …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of soy in foods. At first, the general characteristics of soy and its cultivation in the world and in the Czech Republic are mentioned, including cultivation of genetically modified soybean. The next part is devoted to the composition of soybeans from a nutritional point of view, anti-nutritional substances and biologically active substances contained in …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Magdalena Krejčíková, externi
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Faktory ovplyvňujúce výživové hodnoty jedál pripravovaných v reštauráciách
Julius Mock -
Výživová hodnota vegetariánského jídelníčku
Hana Havlová -
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Pavel Koranda -
Sója z pohledu obsahu sekundárních metabolitů a její vliv na výživu člověka.
Julie Holá -
Sója
Dagmar LUŽNÁ