Marta Hermanová
Bachelor's thesis
Využití sóji v potravinách
Use of soy in foods
Anotácia:
Tato bakalářská práce se věnuje tématu využití sóji v potravinách. Nejdříve je uvedena obecná charakteristika sóji a její pěstování ve světě a v České republice, se zmínkou o pěstování geneticky modifikované sóji. Další část práce je věnovaná složení sójových bobů z výživového hlediska, jsou zmíněny antinutriční látky a biologicky aktivní látky obsažené v sóji. Je popsán vliv konzumace sóji na zdraví …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of soy in foods. At first, the general characteristics of soy and its cultivation in the world and in the Czech Republic are mentioned, including cultivation of genetically modified soybean. The next part is devoted to the composition of soybeans from a nutritional point of view, anti-nutritional substances and biologically active substances contained in …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Magdalena Krejčíková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovplyvňujúce výživové hodnoty jedál pripravovaných v reštauráciách
Julius Mock -
Výživová hodnota vegetariánského jídelníčku
Hana Havlová -
Výživová hodnota stravy při onemocnění diabetes mellitus u vězňů VV Olomouc
Pavel Koranda -
Sója z pohledu obsahu sekundárních metabolitů a její vliv na výživu člověka.
Julie Holá -
Sója
Dagmar LUŽNÁ