Marta Hermanová
Bakalářská práce
Využití sóji v potravinách
Use of soy in foods
Anotace:
Tato bakalářská práce se věnuje tématu využití sóji v potravinách. Nejdříve je uvedena obecná charakteristika sóji a její pěstování ve světě a v České republice, se zmínkou o pěstování geneticky modifikované sóji. Další část práce je věnovaná složení sójových bobů z výživového hlediska, jsou zmíněny antinutriční látky a biologicky aktivní látky obsažené v sóji. Je popsán vliv konzumace sóji na zdraví …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the use of soy in foods. At first, the general characteristics of soy and its cultivation in the world and in the Czech Republic are mentioned, including cultivation of genetically modified soybean. The next part is devoted to the composition of soybeans from a nutritional point of view, anti-nutritional substances and biologically active substances contained in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Magdalena Krejčíková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin