Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) – Bc. Jiří MALINA
Bc. Jiří MALINA
Diplomová práce
Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Nutritional parameters of non-traditional Sea-buckthorn of cultivars (Hippophae rhamnoides)
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými druhy rakytníku řešetlákového, který patří mezi méně známé druhy ovoce. Jsou zde uvedeny základní nutriční, výživové a technologické parametry plodů rakytníku a jeho potravinářské a farmaceutické využití. V práci jsem ana-lyzoval celkem sedm ruských odrůd, u jejichž plodů byly stanoveny vybrané nutriční uka-zatele. Cílem této práce je především popularizace …víceAbstract:
This master thesis discusses selected species of sea buckthorn which belong between less known fruit. There are described basic nutritions and technological parameters of sea buckthorn and its using in technology of food and pharmacy. In the thesis I analysed seven Russian varieties of sea buckthorn and in their fruit were determined the nutritional indica-tors. The goal of this paper work is to popularize …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
14570
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MALINA, Jiří. Výživové parametry netradičních odrůd Rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides). Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Rakytník řešetlákový
Zuzana JANÍKOVÁ -
Analýza biologicky aktivních látek v rakytníku řešetlákovém
Ilona Chalupová -
Antioxidanty v plodech rakytníku řešetlákového a jeho produktech
Lenka Říhová -
Stanovení vybraných biologicky významných prvků v produktech z rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Marie Hájková