Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh – Bc. Klára Trunečková
Bc. Klára Trunečková
Master's thesis
Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh
Design of a new whey drink recipe for the Czech and Vietnamese markets
Abstract:
Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohů. Je velmi kvalitním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálních látek a laktózy. V dnešní době je využívána pro výrobu mnoha produktů, zejména pak při výrobě suplementů pro sportovce. Hlavními složkami syrovátky jsou voda (93 %), laktóza (5 %), bílkoviny (0,85 %), minerální látky (0,53 %) a malé množství tuku (0,36 %). Dále syrovátka také …moreAbstract:
Whey is produced as a by-product of cheese and cottage cheese production. It is a source of high-quality proteins, vitamins, minerals and lactose. Nowadays it is used for the production of many products, especially in the manufacture of supplements for athletes. The main components of whey are water (93 %), lactose (5 %), protein (0,85 %), minerals (0,53 %) and a small amount of fat (0,36 %). Whey …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 18. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRUNEČKOVÁ, Klára. \textit{Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/p4ea03/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Export potential of Czech winemakers in the Vietnamese market
Daria Polishchuk -
Marketing Strategy for Market Entry of Škoda Auto Group to the Vietnamese Market
Thang Nguyen Viet -
Trh potravin pro alergiky v ČR
Kristýna Hrůzová -
Vliv společného zemědělského trhu EU na český trh s mlékem a mléčnými produkty
Vendula Konvalinová -
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Alžběta Kosařová -
Trh s ovčími a kozími mléčnými výrobky v Jihočeském kraji
Tereza COUFALOVÁ -
Vymezení relevantního geografického trhu mléka na základě cenové analýzy
Ondřej Láníček -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights