Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh – Bc. Klára Trunečková
Bc. Klára Trunečková
Diplomová práce
Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh
Design of a new whey drink recipe for the Czech and Vietnamese markets
Anotace:
Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohů. Je velmi kvalitním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálních látek a laktózy. V dnešní době je využívána pro výrobu mnoha produktů, zejména pak při výrobě suplementů pro sportovce. Hlavními složkami syrovátky jsou voda (93 %), laktóza (5 %), bílkoviny (0,85 %), minerální látky (0,53 %) a malé množství tuku (0,36 %). Dále syrovátka také …víceAbstract:
Whey is produced as a by-product of cheese and cottage cheese production. It is a source of high-quality proteins, vitamins, minerals and lactose. Nowadays it is used for the production of many products, especially in the manufacture of supplements for athletes. The main components of whey are water (93 %), lactose (5 %), protein (0,85 %), minerals (0,53 %) and a small amount of fat (0,36 %). Whey …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TRUNEČKOVÁ, Klára. \textit{Návrh receptury nového syrovátkového nápoje pro český a vietnamský trh}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/p4ea03/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Export potential of Czech winemakers in the Vietnamese market
Daria Polishchuk -
Marketing Strategy for Market Entry of Škoda Auto Group to the Vietnamese Market
Thang Nguyen Viet -
Trh potravin pro alergiky v ČR
Kristýna Hrůzová -
Vliv společného zemědělského trhu EU na český trh s mlékem a mléčnými produkty
Vendula Konvalinová -
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Alžběta Kosařová -
Trh s ovčími a kozími mléčnými výrobky v Jihočeském kraji
Tereza COUFALOVÁ -
Vymezení relevantního geografického trhu mléka na základě cenové analýzy
Ondřej Láníček -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá
Název
Vložil
Vloženo
Práva