Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví – Klára LESÁKOVÁ, DiS.
Klára LESÁKOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví
Components of soybean (\kur{Glycine max} (L.) Merr.) seeds and their effects on human health
Anotace:
Sója luštinatá se v ČR začala pěstovat koncem devadesátých let minulého století a od té doby se její osevní plochy výrazně rozrostly. Sójové boby slouží k výrobě mnohých pokrmů. Jsou hodnotným zdrojem bílkovin nejen pro výživu člověka. Také obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Tyto látky mají pozitivní dopad na lidské zdraví. Nejvíce prozkoumané jsou účinky sójových fytohormonů - isoflavonů …víceAbstract:
Farmers in CR started to grow soybean plants in late nineties. Since that days sowing area of soybean got much larger. There are many ways how to prepare soybean seeds for human consumption. It is a source of valuable proteins. It is also contained of a lot of biological active compounds. Those compounds have positive impact on human health. Effects of phytohormones - isoflavones are the most explored …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LESÁKOVÁ, Klára. \textit{Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/p4g7ur/.
Jak správně citovat práci
LESÁKOVÁ, Klára. Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Výrobky ze sóji
Kateřina Krtilová -
Výrobky ze sóji
Kateřina Krtilová -
Srovnání senzorických vlastností vybraných sójových výrobků v závislosti na technologii výroby
Kateřina Krtilová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Kateřina Burianová -
Antinutriční faktory v hrachu setém
Radek DOSTÁL
Název
Vložil
Vloženo
Práva