Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů – Štěpán Beneš
Štěpán Beneš
Bachelor's thesis
Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů
Screening of Selected Bacteria Used in Dairy Industry to Degradation of Biogenic Amines
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na ověření schopnosti vybraných bakterií využívaných v mlékárenském průmyslu na degradaci biogenních aminů. Teoretická část se zabývá bio-genními aminy, popisuje jejich vznik, strukturu, výskyt v potravinách a jejich možnou kon-trolu v potravinách. V praktické části byl pomocí HPLC sledován úbytek biogenních aminů, na základě půso-bení 54 kmenů bakterií rodů Lactobacillus …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the ability of selected bacteria used in the dairy industry to degrade biogenic amines. The theoretical part describes biogenic amines, their origin, structure, occurrence in food and their possible control in food. Purpose of the practical part, the loss of biogenic amines was monitored by HPLC, based on the action of 54 strains of the genera Lactobacillus, Pediococcus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BENEŠ, Štěpán. \textit{Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/p69hrk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Beneš, Štěpán. Skríning vybraných bakterií využívaných v mlékárenství na schopnost degradace biogenních aminů. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Účinnost antimikrobiálních látek používaných v kosmetických přípravcích na biofilm pozitivní bakterie
Lucie Bartošová -
Screening dekarboxylasové aktivity u bakterií využívaných v biodegradacích
Jitka Bakalová -
Metody detekce vybraných zoonotických mikroorganismů (Borrelia burgdorferi sensu lato, Ricketsia spp.) využívané v klinické praxi
Michal Dvořák -
Možnosti redukce obsahu biogenních aminů vybranými bakteriemi rodu Lactobacillus
Štěpán Beneš -
Vývoj metody HPLC pro stanovení simulantů bojových chemických látek a jejich stechiometrická degradace na povrchu nanokrystalických oxidů kovů
David ŽIŽKA -
Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí
Daniela Havlová -
Zavedení metody na HPLC stanovení diltiazemu a otestování možnosti jeho fotoiniciované degradace
Lenka SOUČKOVÁ -
Vybraná antidepresiva (fluvoxamin, sertralin) - mechanismus působení, výskyt v přírodních vodách a možnosti jejich fotochemické degradace.
Linda MUŠKOVÁ