Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter} – Bc. Martina Šubrtová
Bc. Martina Šubrtová
Master's thesis
Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter}
Antimicrobial testing of natural extracts against selected bacteria of the genus Arcobacter
Abstract:
Tato práce pojednává o poměrně nedávno objeveném rodu bakterií Arcobacter, o jeho historii, morfologii, kultivaci, onemocnění, která tato bakterie mohou způsobovat a také o možnostech prevence těchto onemocnění. Zejména se zaměřuje na testování antimikrobiálních účinků extraktů z vybraných přírodních produktů vůči této bakterii. V práci jsem testovala inhibiční efekt extraktu brusinky, hřebíčku, plodů …moreAbstract:
This paper deals with a relatively recently discovered family of bacteria Arcobacter, its history, morphology, cultivation, diseases, which causes and prevention of this disease. Above all, it is focuses on testing the antimicrobial effects of the extracts from natural products of chosen against this bacterium. In this work, I tested the inhibitory effect of extracts of cranberries, cloves, berries …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2016
- Supervisor: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠUBRTOVÁ, Martina. \textit{Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu $\backslash$kur$\{$Arcobacter$\}$}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/p6iiiu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šubrtová, Martina. Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter}. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile
Vendula Bartošáková -
Antimikrobiální aktivita polymerů v koncentračním gradientu
Eva Šáchová -
Inhibiční a baktericidní aktivita medů na patogen Paenibacillus larvae v závislosti na jejich zpracování
Eliška FIRMANOVÁ -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Káva, čaj a čokoláda v každodenní kultuře raně novověkých šlechtických sídel v českých zemích
Dana MAREŠOVÁ -
Zakladatelský projekt prodejny čaj a káva
Lucie Vališová