Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter} – Bc. Martina Šubrtová
Bc. Martina Šubrtová
Master's thesis
Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter}
Antimicrobial testing of natural extracts against selected bacteria of the genus Arcobacter
Anotácia:
Tato práce pojednává o poměrně nedávno objeveném rodu bakterií Arcobacter, o jeho historii, morfologii, kultivaci, onemocnění, která tato bakterie mohou způsobovat a také o možnostech prevence těchto onemocnění. Zejména se zaměřuje na testování antimikrobiálních účinků extraktů z vybraných přírodních produktů vůči této bakterii. V práci jsem testovala inhibiční efekt extraktu brusinky, hřebíčku, plodů …viacAbstract:
This paper deals with a relatively recently discovered family of bacteria Arcobacter, its history, morphology, cultivation, diseases, which causes and prevention of this disease. Above all, it is focuses on testing the antimicrobial effects of the extracts from natural products of chosen against this bacterium. In this work, I tested the inhibitory effect of extracts of cranberries, cloves, berries …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2016
- Vedúci: Ing. David Šilha, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠUBRTOVÁ, Martina. \textit{Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu $\backslash$kur$\{$Arcobacter$\}$}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/p6iiiu/.
Jak správně citovat práci
Šubrtová, Martina. Testování antimikrobiálních účinků přírodních extraktů na vybrané zástupce rodu \kur{Arcobacter}. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita bifidobakterií proti Clostridium perfringens a Clostridium difficile
Vendula Bartošáková -
Antimikrobiální aktivita polymerů v koncentračním gradientu
Eva Šáchová -
Inhibiční a baktericidní aktivita medů na patogen Paenibacillus larvae v závislosti na jejich zpracování
Eliška FIRMANOVÁ -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Káva, čaj a čokoláda v každodenní kultuře raně novověkých šlechtických sídel v českých zemích
Dana MAREŠOVÁ -
Zakladatelský projekt prodejny čaj a káva
Lucie Vališová