Proces výroby rímskeho chleba na základe reliéfu z hrobky Marca Vergilia Eurysaca – Bc. Barbora Ruffíni
Bc. Barbora Ruffíni
Bakalářská práce
Proces výroby rímskeho chleba na základe reliéfu z hrobky Marca Vergilia Eurysaca
Study of Roman bread-making based on the frieze from Marcus Vergilius Eurysaces’ tomb
Abstract:
The thesis presents production process of Roman bread making based on the relief frieze from Marcus Vergilius Eurysaces’ tomb, which is subsequently confronted with archaeological evidence of production equipment used in bakeries. Attention is paid mainly on bakeries in Ostia and Pompeii, as they provide very well preserved archaeological evidence, and can be also use to introduce the organization …víceAbstract:
Práca je zameraná na predstavenie procesu výroby rímskeho chleba vychádzajúceho z reliéfneho vlysu hrobky Marca Vergilia Eurysaca, ktorý je následne konfrontovaný archeologickou evidenciou výrobných zariadení používaných v pekárňach. Pozornosť je venovaná predovšetkým pekárňam v Ostii a Pompejach, keďže poskytujú veľmi dobre zachovanú archeologickú evidenciu, a je na nich taktiež možné predstaviť organizáciu …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 12. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ifaps/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 2. 2017
- Vedoucí: Mgr. Dagmar Vachůtová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Ing. Monika Koróniová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Historické vědy / Klasická archeologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.